A felhő és a távmunka, avagy használd ki az alkalmazottjaidat úgy, hogy szeressék.

Távmunka, home office

A távmunkáról a magyar vállalkozások vezetőinek egy nagyon nagy része, hallani sem akar. Számos érvet hallottunk már a miértre, elkezdve onnan, hogy otthon úgysem dolgozna egészen addig, hogy a megfelelő forrásanyagok, amiből és amivel dolgoznia kellene a munkavállalónak csak a cégnél érhetők el.
Foglalkozzunk kicsit ez utóbbival.
Csak szándék kérdése, hogy a forrásanyagok hol érhetők el, és csak idő kérdése, hogy minden forrásanyag elektronikus úton elérhető legyen. Valójában erre szolgál a megfelelő felhőszolgáltatás sok minden más pozitívuma mellett. Egy megfelelően kiépített, és átgondolt informatikai rendszer segítségével, ma már jelentős költségmegtakarítások érhetők el a távmunkával, hiszen nem kell irodákat fenntartani, nem kell azok rezsijét kifizetni, ráadásul környezetbarátabb megoldás.

De mi a távmunka?

A távmunka egyszerűen egy olyan munkavégzési forma ahol, és amikor a munkavállalónk számítástechnikai eszközeinek és az internetnek a felhasználásával, nem az irodából, hanem otthonról, vagy egyéb nem vállalati környezetből végzi el a napi teendőit. A távmunka nagy előnye, hogy olyan munkavállalók is alkalmazhatók, akik földrajzilag messze laknak, élnek a vállalattól, ezért alkalmazásuk nem volna lehetséges, ám a tudásukra, tapasztalatukra a vállalkozásnak nagy szüksége lenne. De előnyt jelent egy hosszantartó betegség esetén is, amikor a munkavállalónk olyan munkaképessége korlátozott, amellyel a munkahelyére nem tud bejárni, ám otthon feladatainak nagy részét el tudja végezni. Mindehhez csak a megfelelő informatikai környezetet kell kialakítani. Ez a környezet pedig nem más, mint a felhőszolgáltatás.

A felhőszolgáltatás nagy előnye a biztonság, hiszen sokkal jobban védhető, biztonságos adatkapcsolatot használ, az adattárolás többszörösen mentett és nem csak adatokat kezelhetünk rajta, de teljes értékű levelezést, online kommunikációt is folytathatunk. A mai felpörgött üzleti világ sokszor arra kényszeríti a munkavállalók egy részét, hogy üzleti partnereinknél töltsenek el, egy vagy több munkanapot is. Az utazásból adódó munkaidő kiesés viszont sok esetben behozhatatlan időkieséseket jelent. A  távmunka, pontosabban annak azon előnye, hogy a felhőszolgáltatáson keresztül, minden fontos adat, dokumentum, kép, vagy videóanyag azonnal elérhető, lehetőséget biztosít, hogy egy kiküldetés alkalmával is, a munkavállalónk hatékony munkát tudjon végezni.

A távmunkával kapcsolatban sokszor merül fel – tegyük hozzá helytelenül – az az érv, hogy a munkavállaló nem ellenőrizhető. Ez az állítás egyszerűen nem igaz. Sőt, a távmunkában az aktív munkaidő sokkal hatékonyabban mérhető.

A távmunka melletti legfőbb érv, hogy a távmunka megkönnyíti a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtését, ezzel munkavállalóink, kiegyensúlyozottabbak és hatékonyabb munkavégzésre képesek.

Igen ám, de sok munkavállalónál nem feltétlenül működik a távmunka csupán csak azért, mert a távmunka esetében elveszhet a csapatinspirálás, az irodai légkör a verbális kommunikáció.

A Serverkraft által kínált felhő alapú komplex szolgáltatások erre is megoldást kínálnak. Biztonságos zárt rendszerben lehetséges az online hang alapú kommunikáció, akár konferencia jelleggel. Működtethető online chat lehetőség, és igény szerint akár videó konferenciákkal is segíthetjük, a távmunkában dolgozó munkatársaink kapcsolatát, munkatársaival ill., a vállalkozással.

Összefoglalva.
A távmunka számos előnyt képes hozzáadni a hatékony munkavégzéshez akár a munkáltató, akár a munkavállaló oldaláról. Hosszú távon költségtakarékos, helyesen használva eredményorientált. Ráadásul az alap feltételrendszer – megfelelő Cloud felhőszolgáltatás – alacsony költség mellet, érhető el, garantált biztonsággal, számos olyan kiegészítővel, ami a távmunkát még inspirálóbbá teszi, a munkavállaló és a munkaadó részére egyaránt.

Ha bármilyen felhőalapú megoldást fontolgat a távoli munkavégzés bevezetésére, nyugodtan kérdezze szakértőinket,  hogy lássa, melyik felhőmegoldásnak van értelme az informatikai stratégia részeként, az ön vállalkozásában.

Szolgáltatás csomagjaink

Business Cloud

 • Céges felhőszolgáltatásunkkal akár egy teljes helyi fileszervert is ki
  tudunk váltani
 • Excel és Word dokumentumok közös szerkesztése
 • Belső céges chat, kép és hangtovábbítás mobiltelefonos alkalmazásból
 • Könnyen és megbízhatóan van lehetőség külsős partnerekkel
  nagyméretű könyvtárakat vagy fileokat megosztani
 • Email és naptárintegráció
 • Kiemelt support, és 99.99%-os rendelkezésre állás
  tudunk váltani
 • Ingyenes oktatás és kipróbálási lehetőség
 • Napi és heti adatmentés
 • Hiba elhárításának megkezdése 1 órán belül
 • Üzleti ügyfeleinknek kifejlesztett felhőszolgáltatásunkkal cége szinte összes munkafolyamatát kezelheti egyhelyen biztonságosan.
 • Nem kell helyileg fenntartott drága szervereket vásárolnia, és fenntartania.
 • Mobilalkalmazásunk segítségével könnyen elérheti adatait az irodán kívül is telefonról
 • Kiemelt rendszergazdai szolgáltatásunk keretében, ön mindig az önhöz
  egyedileg kirendelt rendszergazdával tarthatja a kapcsolatot, aki rögtön
  szakszerű segítséget tud nyújtani
 • Az adatait Magyarországon tároljuk és a GDPR szabályozásnak 100%-ban
  megfelelően.

Üzleti csomagjainkat minden esetben egyedileg árazzuk be leendő partnereink igényeinek felmérése után.
Kérjük az egyedi árajánlathoz vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.


Felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

Felhő szolgáltatás

12 érv a felhőszolgáltatás mellett

A felhőszolgáltatás, a felhőalapú adatmentés, adat gondozás körülbelül két évtized óta működik, és annak ellenére, hogy az adatok egyértelműen üzleti hatékonyságra, költségcsökkentésre és versenyelőnyökre utalnak,

felhőszolgáltatás

Menedzselt felhőszolgáltatás cégek számára

Váltsa ki elöregedett szervereit, és gyorsítsa fel cége működését. KKV-k számára is költséghatékony IT megoldásokat tudunk biztosítani. Ma már elengedhetetlen, egy cég működésében, hogy adataihoz