Biztonságos adattárolás a felhőben

A felhőalapú (Cloud) megoldások iránti kereslet egyre növekszik az egész világon. Ezek a megoldások mindent tartalmaznak, a biztonságos adattárolástól a teljes üzleti folyamatokig.

A felhőalapú internetes megoldások  a hatékony módszerek a biztonságos adattárolás és az adatok hatékony megosztására. Ahelyett, hogy adatokat mentene a helyi merevlemezre – ezzel kockáztatva azt, hogy egy meghibásodás esetén az adatai elvesznek – a felhasználók az adatokat az internethez csatlakoztatott szerverekre tárolják. A szerverek üzemeltetői pedig folyamatos biztonsági mentésekkel garantálják, hogy a felhőszolgáltatásban tárolt adatok, minden esetben hozzáférhetők.

A vállalkozások különféle problémák megoldására fordulnak felhőalapú tárolási megoldásokhoz. A kisvállalkozások a felhőt használják a költségek csökkentésére. Az informatikai szakemberek az érzékeny adatok tárolásának legjobb módját a felhő alapú adattárolásban látják.

Az adatok bármikor, bárhonnan biztonságosan elérhetők, használhatók, módosíthatók, megoszthatók.

A felhő biztonsága, biztonságos adattárolás

Mindig ez a legelső kérdés. mennyire biztonságos egy felhő, és miért bízzak jobban benne, mint a saját rendszerem biztonságában?
A válasz egyszerű. A felhőszolgáltatást biztosító cégek olyan emeltszintű biztonsági megoldásokat alkalmaznak a serverek védelmében, amik végül egy többlépcsős biztonsági rendszerré állnak össze.

Az alkalmazott biztonsági megoldások:

Speciális tűzfalak

A tűzfalak megvizsgálják az „utazó” adatcsomagokat. Felismerek az esetleges vírusfertőzéseket és ha szükséges az adatcsomagokat blokkolják, így védve a többi adat biztonságát

Behatolás-észlelés

Az online biztonságos tárolás egyszerre sok felhasználót képes kiszolgálni. A sikeres felhőalapú biztonsági rendszerek arra támaszkodnak, hogy azonosítják, amikor valaki megpróbál betörni a rendszerbe. A felismerés több szintje biztosítja, hogy a felhőszolgáltatók megállíthassák a behatolókat is, akik áthidalják a hálózat kezdeti védelmét.

Belső tűzfalak

Nem minden fióknak kell teljes hozzáférést biztosítania a felhőben tárolt adatokhoz. A biztonságos felhőhozzáférés korlátozása a belső tűzfalakon keresztül növeli a biztonságot.

Titkosítás

A titkosítás megóvja az adatokat a jogosulatlan felhasználóktól.
A Serverkraft felhő szolgáltatásai nem csak biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikálnak a felhasználóival, de lehetőség van a fájlok, mappák egyedi titkosítására is.
Ha a támadó titkosított fájlt lop, akkor a hozzáférése a titkos kulcs ismerete nélkül szinte lehetetlen lesz. Az adatok számára értéktelenek lesznek.

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a felhőben tárolt adatok biztonsága messze meghaladja az egyéb adattárolási módszereket.

A Serverkraft szakemberei ráadásul olyan felhőszolgáltatást biztosítanak megrendelőik részére, ahol az adat tárolása mellett számos más funkcióval is találkozhat, ami megkönnyíti egy egyéni vállalkozó munkaszervezési, adminisztrációs, „irodai” feladatait. Ezzel időt, energiát megtakarítva hatékonyabb cégvezetést, munkaszervezést tesz lehetővé.

Szolgáltatás csomagjaink

Business Cloud

  • Céges felhőszolgáltatásunkkal akár egy teljes helyi fileszervert is ki tudjuk váltani
  • Excel és Word dokumentumok közös szerkesztése
  • Belső céges chat, kép és hangtovábbítás mobiltelefonos alkalmazásból
  • Könnyen és megbízhatóan van lehetőség külsős partnerekkel nagyméretű könyvtárakat vagy fileokat megosztani
  • Email és naptárintegráció
  • Kiemelt support, és 99.99%-os rendelkezésre állás
  • Ingyenes oktatás és kipróbálási lehetőség

Üzleti csomagjainkat minden esetben egyedileg árazzuk be leendő partnereink igényeinek felmérése után.
Kérjük az egyedi árajánlathoz vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.


Felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

A láthatatlan rendszergazda esete a vállalatvezetéssel

A Serverkraft szakemberei olyan technológiákat használnak, amelyek lehetővé teszik önnek, hogy stabil és folyamatos üzemeltetés mellett „láthatatlanul” végezzék el a szükséges feladatokat, beavatkozásokat. Havidíjas rendszerük garantáltan rejtett költségektől mentes, és kizárólag arra koncentrál, hogy vállalkozása informatikai rendszere folyamatosan üzembiztosan működjön.

felhőszolgáltatás

Menedzselt felhőszolgáltatás cégek számára

Váltsa ki elöregedett szervereit, és gyorsítsa fel cége működését. KKV-k számára is költséghatékony IT megoldásokat tudunk biztosítani. Ma már elengedhetetlen, egy cég működésében, hogy adataihoz