Biztonságos adattárolás a felhőben

A felhőalapú (Cloud) megoldások iránti kereslet egyre növekszik az egész világon. Ezek a megoldások mindent tartalmaznak, a biztonságos adattárolástól a teljes üzleti folyamatokig.

A felhőalapú internetes megoldások  a hatékony módszerek a biztonságos adattárolás és az adatok hatékony megosztására. Ahelyett, hogy adatokat mentene a helyi merevlemezre – ezzel kockáztatva azt, hogy egy meghibásodás esetén az adatai elvesznek – a felhasználók az adatokat az internethez csatlakoztatott szerverekre tárolják. A szerverek üzemeltetői pedig folyamatos biztonsági mentésekkel garantálják, hogy a felhőszolgáltatásban tárolt adatok, minden esetben hozzáférhetők.

A vállalkozások különféle problémák megoldására fordulnak felhőalapú tárolási megoldásokhoz. A kisvállalkozások a felhőt használják a költségek csökkentésére. Az informatikai szakemberek az érzékeny adatok tárolásának legjobb módját a felhő alapú adattárolásban látják.

Az adatok bármikor, bárhonnan biztonságosan elérhetők, használhatók, módosíthatók, megoszthatók.

A felhő biztonsága, biztonságos adattárolás

Mindig ez a legelső kérdés. mennyire biztonságos egy felhő, és miért bízzak jobban benne, mint a saját rendszerem biztonságában?
A válasz egyszerű. A felhőszolgáltatást biztosító cégek olyan emeltszintű biztonsági megoldásokat alkalmaznak a serverek védelmében, amik végül egy többlépcsős biztonsági rendszerré állnak össze.

Az alkalmazott biztonsági megoldások:

Speciális tűzfalak

A tűzfalak megvizsgálják az „utazó” adatcsomagokat. Felismerek az esetleges vírusfertőzéseket és ha szükséges az adatcsomagokat blokkolják, így védve a többi adat biztonságát

Behatolás-észlelés

Az online biztonságos tárolás egyszerre sok felhasználót képes kiszolgálni. A sikeres felhőalapú biztonsági rendszerek arra támaszkodnak, hogy azonosítják, amikor valaki megpróbál betörni a rendszerbe. A felismerés több szintje biztosítja, hogy a felhőszolgáltatók megállíthassák a behatolókat is, akik áthidalják a hálózat kezdeti védelmét.

Belső tűzfalak

Nem minden fióknak kell teljes hozzáférést biztosítania a felhőben tárolt adatokhoz. A biztonságos felhőhozzáférés korlátozása a belső tűzfalakon keresztül növeli a biztonságot.

Titkosítás

A titkosítás megóvja az adatokat a jogosulatlan felhasználóktól.
A Serverkraft felhő szolgáltatásai nem csak biztonságos kapcsolaton keresztül kommunikálnak a felhasználóival, de lehetőség van a fájlok, mappák egyedi titkosítására is.
Ha a támadó titkosított fájlt lop, akkor a hozzáférése a titkos kulcs ismerete nélkül szinte lehetetlen lesz. Az adatok számára értéktelenek lesznek.

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a felhőben tárolt adatok biztonsága messze meghaladja az egyéb adattárolási módszereket.

A Serverkraft szakemberei ráadásul olyan felhőszolgáltatást biztosítanak megrendelőik részére, ahol az adat tárolása mellett számos más funkcióval is találkozhat, ami megkönnyíti egy egyéni vállalkozó munkaszervezési, adminisztrációs, „irodai” feladatait. Ezzel időt, energiát megtakarítva hatékonyabb cégvezetést, munkaszervezést tesz lehetővé.

Szolgáltatás csomagjaink

Business Cloud

  • Céges felhőszolgáltatásunkkal akár egy teljes helyi fileszervert is ki tudjuk váltani
  • Excel és Word dokumentumok közös szerkesztése
  • Belső céges chat, kép és hangtovábbítás mobiltelefonos alkalmazásból
  • Könnyen és megbízhatóan van lehetőség külsős partnerekkel nagyméretű könyvtárakat vagy fileokat megosztani
  • Email és naptárintegráció
  • Kiemelt support, és 99.99%-os rendelkezésre állás
  • Ingyenes oktatás és kipróbálási lehetőség

Üzleti csomagjainkat minden esetben egyedileg árazzuk be leendő partnereink igényeinek felmérése után.
Kérjük az egyedi árajánlathoz vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.


Felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

Felhőszolgáltatás

Felhőszolgáltatás nem csak KKV-k részére

Private Cloud, Business Cloud – felhő szolgáltatás Business cloud, privát cloud, egy újra gondolt felhőszolgáltatás, hogy adatai biztonságba legyenek. Az IT szakemberek örök dilemmája és

home office

Tanuljuk meg a Home Office-t

Sajnos egy világjárvány kellett ahhoz, hogy a magyar vállalkozó ráébredjen, van olyan élethelyzet, amikor bizony nagyon jó volna, ha a munkavállalója otthonról is tudna dolgozni,

rendszergazda szolgáltatás

Informatikai rendszerek használata a kisvállalkozásokban

Informatika és kisvállalkozás Minden modern vállalkozásnak, a kisvállalkozóktól kezdve a világ legnagyobb vállalatáig, informatikai igényei vannak. Bár a kisvállalkozások számára szükséges információs rendszerek nagyban különböznek