Informatikai rendszerek használata a kisvállalkozásokban

rendszergazda szolgáltatás

Informatika és kisvállalkozás

Minden modern vállalkozásnak, a kisvállalkozóktól kezdve a világ legnagyobb vállalatáig, informatikai igényei vannak. Bár a kisvállalkozások számára szükséges információs rendszerek nagyban különböznek a nagyobb vállalatok igényeitől, és összehasonlítva akár alacsony hatékonysággal is működhetnek, az üzleti élet néhány alapvető funkciója információkezelő technológiát igényel. Az információkezelő technológia alapja pedig a megfelelő s tudatosan felépített informatikai háttér.

Négy csoportba sorolhatjuk azon informatikai eszközöket, amelyeket a vállalkozás méretétől függetlenül használnia kell egy vállalkozásnak.

Számviteli rendszerek

A számviteli szoftverek elengedhetetlenek az üzleti pénzügyek pontos nyomon követése, még abban az esetben is, ha a számlák kezelésében teljes mértékben egy tanácsadóra, könyvelő szakemberre vagy irodára támaszkodik. A szoftveres számviteli rendszerek segítségével nyomon követheti bevételeit, kiadásait, adókötelezettségeit, követeléseit és egyéb vonatkozó pénzügyi információkat. A számviteli rendszerek azon képessége, hogy bármikor jelentéseket készíthetnek és kiszámítanak pénzügyi mutatókat, azonnali hozzáférést biztosítanak minden információhoz, amelyre megalapozott pénzügyi döntések meghozatalához van szükség, stratégiai fontosságú. A stratégiai információkhoz való közvetlen hozzáférés ilyen formája egyszerűen nem létezik a ceruza-és papíralapú számviteli rendszerben. A vállalkozásoknak, még ha egyszemélyes egyéni vállalkozásról is van szó, szükséges valamely olyan rendszer felépítése, ahol nyomon követheti pénzügyi helyzetét, és ennek az alapja ma már kétségtelenül informatikai háttéren alapszik.

Készletkezelés, és hasznosítás

Az információs rendszerek szintén nélkülözhetetlenek a leltár kezelésében, a készletgazdálkodásban, vagy ha éppenséggel a munkaerő irányításában, a munkaidő beosztásának megfelelő tervezésében, kezelésében. Ezek a rendszerek segítenek nyomon követni a költségeket, az egyes elemek jövedelmezőségét, a szállítmányok nyomon követését és a tárolt áruk mennyiségét, de még biztonságát is. Ha egy nagykereskedő, egy kiskereskedőknek elad, előfordulhat, hogy megkövetelik, hogy az Ön vállalkozása integrálódjon az automatikus rendelésfeldolgozó rendszerébe. Számos olyan a munkahatékonyságot és a jövedelmezőséget segítő rendszer működik a vállalkozások között, ami szintén informatikai, számítástechnikai alapokon nyugszik, és meglétük sokszor elengedhetetlen.

Fizetéskezelés, feldolgozás

A fizetés-feldolgozási technológia biztosítja, hogy egy vállalkozás elfogadjon hitel- és bankkártyás fizetéseket, amelyek sok iparágban elterjedtebbek, mint a készpénz- vagy átutalás tranzakciók. A hitelkártya-fizetések elfogadásához a vállalkozásoknak legalább egy kereskedelmi számlával és fizetési átjáróval kell rendelkezniük. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek személyesen elfogadják a kártyákat, például a kiskereskedelmi üzletekben, kártyaolvasási technológiával kell felszerelni az értékesítési rendszerüket. Noha a fizetés feldolgozása nem tűnik közvetlenül az informatikai feladatokhoz, a fizetési átjárók sok érzékeny információt fognak el, továbbítanak és tárolnak, és az adatvédelem biztosítása érdekében elengedhetetlen a biztonságos rendszerek működése.

Kommunikáció

A kommunikációs technológia kritikus jelentőségű a szervezetek és az egyének számára. Kisvállalkozásként a telefon- és internetszolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetővé teszi az ügyfelekkel, beszállítókkal, kormányzati ügynökségekkel, alkalmazottakkal, vállalkozókkal és bármely más érdekelt féllel való kommunikációt, valamint a webhely és webes marketing jelenlét fenntartását a vállalat számára. Az internet-hozzáférés egyszerűbbé teheti az életet a kisvállalkozások tulajdonosai számára, és számos feladatot felgyorsíthat, mint például álláskeresők keresése, beszállítók kutatása, marketingtevékenységek végzése és kapcsolatok kiépítése beszállítókkal és stratégiai partnerekkel.
A KKV, vállalati kommunikáció ma már szinte teljes egészében informatikai alapokon nyugszik és egyre nagyobb jelentőséggel bír. Az állandó verseny kötelezővé teszi a kommunikációt, aminek a fő csatornája az elektronikus kommunikáció lett. Az elektronikus kommunikáció alapja pedig a megfelelő informatikai és számítástechnikai háttér.

Ma már nem elegendő – és sok esetben nem is működőképes -, ha a vállalkozás számítástechnikai eszközöket vásárol, azokra feltelepíti az elengedhetetlen alap programokat és azokat használja. A rendszerek folyamatos felülvizsgálatára, optimalizálására, karbantartására, sok esetben strukturálására is szükség van. De nem elhanyagolhatók az olyan jövőbe mutató lehetőségek, mint a felhő alapú adattárolás, vagy a felhő alapú vállalatirányítás. Ennek érdekében minden vállalkozásnak valamilyen szinten rendelkeznie kell informatikai szakemberrel, aki képes a rendszert folyamatosan üzemeltetni, az esetleges hibákat kijavítani, a szükséges frissítéseket elvégezni.

Kérjen a Serverkraft ügyfélszolgálatától személyes megbeszélésre időpontot, ha szeretné modernizálni és stabilizálni vállalkozási informatikai hátterét.


Felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

IT, rendszergazdai szolgáltatásunk

Havidíjas rendszerkarbantartási szolgáltatásunk keretében, nemcsak a felmerülő informatikai hibákat oldjuk meg, hanem proaktív technológiáinknak köszönhetően gátoljuk azok kialakulását. Szolgáltatásunkban nagy hangsúlyt fektetünk a gyorsaságra, és a megbízhatóságra, továbbá arra, hogy mindig az adott cég igényeinek megfelelő informatikai rendszert építsünk ki.

Főbb szolgáltatásaink

  • ESXI és Hyper-V virtualizációs megoldások
  • Linux és Windows szerverek üzemeltetése
  • Host-kliens alapú vírusvédelem
  • Tűzfal konfigurálás, és tartalomszűrés
  • Távoli segítségnyújtás
  • Kedvezményes hardware-software beszerzés, és ingyenes kiszállítás

Ezért is számos ügyfelünkkel immár több mint tíz éves szakmai kapcsolat áll a hátunk mögött.

Kérjük az egyedi árajánlathoz vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.


Felveszem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal

Nettó havi díjaink, amelyek más rejtett költséget nem tartalmaznak

Munkaállomások

Munkaállomásonként (számítógép/díj)

6 000 Ft / hó

Szerverek

Szerverenkénti havidíj korlátlan kiszállással

10 000 Ft / hó

Hálózatok

10 gépes, vagy annál nagyobb hálózatok esetén

Egyedi ajánlat alapján

Felhő szolgáltatás

12 érv a felhőszolgáltatás mellett

A felhőszolgáltatás, a felhőalapú adatmentés, adat gondozás körülbelül két évtized óta működik, és annak ellenére, hogy az adatok egyértelműen üzleti hatékonyságra, költségcsökkentésre és versenyelőnyökre utalnak,

ingyenes felhőszolgáltatás

Az ingyen felhőszolgáltatás olcsóbb?

Ingyenest vagy fizetős felhő szolgáltatás? A felhőszolgáltatás, mint minden szolgáltatás az internet világában lehet „ingyenes”, és lehet fizetős szolgáltatás. Az ingyenes felhőszolgáltatások általában valamilyen csomag